معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حاشیه رو نمایی از محصول تخت ICU گفت: سالانه در دانشگاه حدود 29 ثبت اختراع توسط اساتید به سرانجام می رسد و ارتباط دانشگاه با صنعت در سه سال اخیر رشد خوبی داشته است.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر پرویز شهابی در مراسم رو نمایی از محصول " تخت ICU با قابليت چرخش 180 درجه " متعلق به دكتر مسعود ناظميه، دانشيار داخلي- ريه و مدير گروه دپارتمان بيماريهاي داخلي روز شنبه بیست و چهارم شهریور ماه 1403 در محل مركز رشد اقماري معاونت آموزشي و پژوهشي این مرکز گفت: طبق سند توسعه هفتم در پژوهش تا پایان 1407 باید رتبه چهاردهم و در فناوری رتبه 42 دنیا را داشته باشیم. رسیدن از رتبه 15 در پژوهش به رتبه 14 کار بسیار سختی هست و مطمئنا بدون برنامه ریزی و داشتن زیر ساخت های لازم توسعه این امر محقق نخواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مراسم رونمایی از محصول تخت ICU با قابلیت چرخش 180 درجه در مرکز امام رضا (ع) با اشاره به وضعیت فناوری و پژو هش در کشور و اینکه در ده سال اخیر زیر ساخت های خوبی برای فناوری در دانشگاه و کشور اجرا شده است افزود: طبق آخرین آمار موجود سالانه در دانشگاه حدود 29 ثبت اختراع توسط اساتید انجام می شود.
دکتر شهابی با بیان اینکه در این مدت شرکت های دانش بنیان رشد خوبی داشته اند اظهار داشت: مرکز رشد تجهیزات پزشکی- مرکز رشد بیوتکنولوژی دارو و مرکز رشد فرآورده های داروئی سه مرکزی هستند که برای فناوری در دانشگاه فعالیت می کنند و این هفته پارک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم به متراژ 10 هزار متر مربع به این مجموعه اضافه خواهد شد.
وی افزود: نیروی انسانی یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در بحث فناوری است. دانشگاه حدود950 نفر عضو هیئت علمی دارد و امسال هم به تعدادشان اضافه خواهد شد و به یک هزار نفر خواهد رسید و حدود نه هزار و500 نفر هم دانشجو در دانشگاه تحصیل می کنند، یعنی ما نیروی انسانی به اندازه کافی در اختیار داریم در پژوهش به ازای هر عضو هیئت علمی دانشگاه دو و هفت دهم مقاله تولید می کنیم ولی در بحث فناوری یک دهم. یعنی اگر زیر ساخت ها را در نظر بگیریم در چند سال آینده در بحث فناوری یک جهش خوبی را شاهد خواهیم بود.
دکتر شهابی در ادامه گفت: مساله بعدی که لازم به توجه هست ارتباط دانشگاه با صنعت می باشد اکثر اختراعات و ابداعات که در دانشگاه ها صورت می گیرد متاسفانه به مرحله تجاری سازی نمی رسد که دلایل متعددی دارد .اگر بخواهیم در بین دانشگاه های مطرح دنیا قرار بگیریم یکی از فاکتورهای عمده اش ارتباط به صنعت و فناوری هست خوشبختانه ارتباط دانشگاه با صنعت در سه سال اخیر رشد خوبی داشته و قراردادهای قابل توجهی امضا شده و در سال 1400 پنج میلیارد در سال 1401 حدودا 9 میلیارد و در سال 1402 حدود20 میلیارد تومن قرار داد امضا شده و در چند ماهه سال جاری هم که آمار و ارقام بالای 16 میلیارد تومن هست که تا پایان سال مطمئنا" رکورد 1402 ارتقا خواهد یافت.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در پایان از تلاشها و زحماتی که دکتر ناظمیه داشتند و همراهی دکتر غضنفری و دکتر هاشمی که حمایت کردند این طرح به مرحله اول تجاری سازی برسد تشکر کرد.
استاد ناطمیه در توضیح محصول " تخت ICU با قابليت چرخش 180 درجه " گفت: در نارسایی حاد تنفسی شدید از نظر علمی به اثبات رسیده که قرار دادن بیمار در وضعیت رو به شکم- prone- به مدت چند ساعت در روز در کاهش هیپوکسمی و مرگ و میر موثر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه قرار دادن بیمار مبتلا به نارسایی تنفسی با توجه به اینکه لوله نای و سرم های متعدد و سوند به آن متصل است کار بسیار سختی است و ممکن است به جابجایی لوله نای و سایر کاتتر ها منجر شود و مرگ بیمار را به دنبال داشته باشد.افزود: برای اجتناب از این مشکلات این ایده به ذهن ما رسید که بیمار در همان حالت رو به پشت بخوابد و توسط بازوهای مهار کننده از ناحیه سر، قفسه سینه، لگن، زانو و پاها کاملا روی تخت ثابت شود و به جای بیمار، تخت به انداره 180 درجه بچرخد و بیمار به این صورت در وضعیت رو به شکم قرار گیرد.
دکتر ناظمیه اظهار کرد: در این وضعیت کادر و پرستاران مراقبتهای ویژه میتوانند با بالا آمدن تخت به بیمار دسترسی داشته و مراقبتهای لازم را انجام دهند.
وی در ادامه ضمن تقدیر از برگزاری آیین رونمایی گفت: در اجرای این طرح راهنمایی ها و کمک های فراوانی از معاونت پژوهشی دانشگاه و مرکز رشد اقماری مرکز امام رضا(ع) دریافت کرده ایم و ساخت محصول نهایی در شرکت سینا حمد آسیا صورت گرفت.
برای مشاهده تصاویر بیشتر کلیک کنید.